Bashkia e Tiranës nis sistemim –asfaltimin e 110 rrugëve në Tiranë

Krahas ndërtimit dhe rindërtimit të rrugëve në Tiranë, Bashkia e Tiranës ka nisur edhe procesin e riparimit të rrugëve kryesore dhe dytësore të cilat janë të amortizuara. 110 rrugë në të gjithë Tiranën,  i janë nënshtruar sistemim – asfaltimit.

NJËSIA BASHKIAKE NR. 1:

Numri i rrugëve që do të rikonstruktohen - 20

Gjatësia totale - 3 645 metra linearë

Sipërfaqja e asfaltuar - 9 810 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- “Idriz Dollaku”/L=318, S=760 m2

2- “Myslym Lela”/L=163, S=266 m2

3- “Muharrem Zalli”/L=150, S=253 m2

4-“Halit Xhakrosa”/L=136, S=1811 m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.2

Gjatësia totale - 5 375 metra linearë

Numri i rrugëve - 15

Sipërfaqja e asfaltuar - 13 370 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- “Pjetër Budi”/L=2 402, S=1 267 m2

2- “Xhorxh W Bush”/L=206, S=3 547 m2

3- Rruga mes Televizionit Shqiptar dhe Liceut L=222, S=660 m2

4- “Shefqet Ndroqi”/L=222, S=306 m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.3

Gjatësia totale - 2 420 metra linearë

Numri i rrugëve - 9

Sipërfaqe e asfaltuar - 9 725 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- “Sotir Caci”/L=350, S=2 390 m2

2- “Zana Floqi”/L=207, S=966 m2

3- “Dashamir Fagu”/L=482, S=61765 m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.4

Gjatësia totale - 1 200 metra linearë

Numri i rrugëve - 3

Sipërfaqe e asfaltuar - 5 020 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- Kryqëzimi i rrugës “Myslym Keta” dhe “Aleksandër Moisiu”/L=---, S=2 430 m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.5

Gjatësia totale - 1 815 metra linearë

Numri i rrugëve - 9

Sipërfaqe e asfaltuar - 6 375 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- Pallatet Moskat/L=94, S=35m2

2- “Nikolla Tupe”/L=332, S=468 m2

3- “Muharrem Butka”/L=95, S=450 m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.6

Gjatësia totale - 3 260 metra linearë

Numri i rrugëve - 11

Sipërfaqe e asfaltuar - 12 585 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- “Taxhedin Baholli”/L=415, S= 2 500m2

2- “Dionis Filozofi” 1/ L=217, S= 980 m2

3- “Dionis Filozofi 2”/ L=225, S= 970 m2

4- “Shaban Hysa”/L=250, S= 41 023 m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.7

Gjatësia totale - 2 680 metra linearë

Numri i rrugëve - 6

Sipërfaqe e asfaltuar - 13 380 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- “Dritan Hoxha”/L=870, S= 7 035m2

2- “Ndre Mjeda”/L=667, S= 560 m2

3- “Naim Frashëri”/L=552, S= 3 900m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.8

Gjatësia totale - 2 485 metra linearë

Numri i rrugëve - 17

Sipërfaqe e asfaltuar - 8 655 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- “Hamit Troplini”/L=336, S= 1 560m2

2- “Bilal Konxholli”/L=125, S= 735 m2

3- “Shaqir Oshafi”/L=132, S= 333m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.9

Gjatësia totale - 1 975 metra linearë

Numri i rrugëve - 8

Sipërfaqe e asfaltuar - 5 585 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- “Prokop Myzeqari”/L=270, S= 1 390m2

2- “Kongresi i Tiranës”/L=215, S= 232 m2

3- “Ramazan Kasa /L=245, S= 605m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.10

Gjatësia totale - 890 metra linearë

Numri i rrugëve - 5

Sip. asfaltuar - 2 575 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- Rruga mes Drejtorisë së Policisë dhe Sigurimeve/L=70, S= 290m2

2- Fusha e Tenisit deri te “Myslym Shyri”/L=285, S= 500 m2

NJËSIA BASHKIAKE NR.11

Gjatësia totale - 2 555 metra linearë

Numri i rrugëve - 7

Sipërfaqe e asfaltuar - 16 320 m2

Nga të cilat, rrugë kryesore:

1- “Dritan Hoxha”/L=870, S= 3 525m2

2- “Don Bosko”/L= 1 010, S= 10 625 m2

3- “Bashkim Shkurti”/L=234, S= 147m2

Data: 20 qershor 2013

 

< Kthehu